Villkor

Frågor om Betalning
Vid frågor om din betalning hänvisar vi till info@headcare.se. 

Frågor om Faktura/Delbetalning
Vid frågor om din faktura eller ditt delbetalningskonto (ej produktfrågor) hänvisar vi till Klarna AB som hanterar detta åt oss. Du når dem på telefon 08-120 120 10 eller info@klarna.com.

Ångerrätt
Du har enligt distanshandelslagen alltid 14 dagars ångerrätt på alla varor, ångerfristen börjar gälla när du tagit emot din beställning.

Du har rätt att undersöka din produkt men inte prova eller bryta eventuell plombering eller skyddsplast, produkten ska kunna säljas vidare utan att efterföljande kund ska känna att denna har fått en använd produkt.

Vid utnyttjande av ångerrätten ansvarar du som kund för returfrakten samt att produkten kommer i retur oskadd.

Observera att vi vid ej uthämtade paket tar ut en avgift på 300kr för att täcka för de kostnader som uppstår i samband med detta, såsom returfrakt och hanteringsavgift. Försändelser ligger kvar hos postombud i 14 dagar. Om du ångrar ditt köp är det därför viktigt att du antingen "vägrar leverans" hos postombud alternativt hämtar ut paketet och därefter returnerar till oss.

Priser
Alla priser som visas på HeadCare.se är inklusive svensk moms på 25 %. Det pris som anges för en vara när en beställning godkänns av Kunden påverkas inte av eventuella framtida prisändringar. Det innebär t ex att om priset på en beställd vara ändras innan beställningen har expedierats så betalar Kunden fortfarande det priset som gällde vid beställningen. Vi reserverar oss dock för eventuella felprissättningar.

Våra kampanjer gäller så långt lagret räcker.

Beroende på vilket val av betalningssätt Kunden gör, kan en extra avgift tillkomma. Se nedan, Betalning.

Betalning
Vi erbjuder kortbetalning genom Stripe.

 

Klarnas betalningsalternativ:
Tillsammans med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sweden, erbjuder vi följande betalningsalternativ där betalningen görs direkt till Klarna:

● Betala inom 14 dagar: Betalningstid är 14 dagar från avsändandet av varorna. Villkoren för betala inom 14 dagar finner du här.

● Konto: Klarna Konto är en kontokredit som tillhandahålls av Klarna och som ger kredittagaren möjlighet att delbetala sina köp månadsvis med minst 1/24 (minimum 50 SEK) av totala utnyttjade kreditbeloppet eller i enlighet med de i kassan godkända villkoren. För mer information om Klarna Konto inklusive allmänna villkor och Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation finner du här.

Du hittar mer information om Klarna här och kan läsa deras användarvillkor här.

För att kunna erbjuda en uppsättning av olika betalningsalternativ behöver vi dela dina person-, kontakt- och orderuppgifter med leverantören av respektive betaltjänst. Vi rekommenderar dig att läsa vår sekretesspolicy.

Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Klarnas sekretesspolicy.


Kortbetalning
Du kan alltid känna dig trygg i att handla med svenska kort utställda av VISA, MasterCard eller American Express på Headcare.se. Vid betalning via kort samarbetar vi med Stripe.

När du betalar med kort skickas du vidare till en säker sida med SSL-certifikat hos Stripe, där du tryggt fyller i dina kortuppgifter och genomför betalningen. När betalningen har godkänts skickas du tillbaka till HeadCare.se där du får en bekräftelse på att ditt köp är genomfört.

Ansvarstagande
Minderåriga (under 18 år) måste ha målsmans godkännande för att få beställa


Integritetspolicy
Datasekretess är mycket viktigt för oss och vi följer EUs GDPR förordning Var lagrar vi dina uppgifter?
Alla dina personuppgifter lagras krypterat. Personnummer lagras inte alls hos oss.

Vem har tillgång till dina uppgifter?
Dina uppgifter handhas bara av personer inom organisationen som skall uppfylla köpeavtalet med dig. När din order placeras hos oss, så krypteras och anonymiseras uppgifterna internt så länge bokföringslagen kräver det. Vi vidarebefordrar, säljer eller byter aldrig dina data för marknadsföringsändamål till tredje part. Uppgifter som vidarebefordras till tredje part används endast för att vi ska tillhandahålla våra tjänster till dig. Exempel på detta är Klarna för betalningar samt vår TA system för att skriva ut fraktsedlar.

Rätt till tillgång:
Du har rätt att när som helst begära information om de personuppgifter vi har om dig. Du kan kontakta oss på info@headcare.se för att få informationen.

Rätt till rättelse:
Du har rätt att begära rättelse av dina personuppgifter om de är felaktiga, inbegripet rätten att komplettera ofullständiga personuppgifter. Rätt till uppsägning av prenumeration på nyhetsbrev: Du kan när som helst säga upp din prenumeration av nyhetsbrev hos oss. Det gör du lättast genom att trycka på knappen ”avprenumerera” i ditt senaste nyhetsbrev. Du kan också maila oss på info@headcare.se om begäran av uppsägning av prenumeration.

Rätt att framföra klagan hos en tillsynsmyndighet:
Om du anser att headcare.se behandlar dina personuppgifter på ett oriktigt sätt kan du kontakta oss på info@headcare.se. Du har också rätt att lämna in klagomål till en tillsynsmyndighet.

Uppdateringar till vårt integritetsmeddelande:
Vi kan behöva uppdatera vårt integritetsmeddelande. Den senaste versionen av integritetsmeddelandet finns alltid tillgängligt på vår webbplats. Vi meddelar dig om eventuella väsentliga förändringar i integritetsmeddelandet, exempelvis syftet med användningen av dina personuppgifter, ombudets identitet eller dina rättigheter.

Alla varor som Kunden har köpt på HeadCare.se skickas från HeadCare.se lager i Sverige. Beroende på vilken tid på dygnet beställning görs paketeras varorna på vårt lager inom en till tre arbetsdagar. För leverans anlitar HeadCare.se Postnord. Vi skickar samtliga försändelser med Postnord MyPack Collect. Leveranstid med Posten är i normalt fall 1-3 arbetsdagar men deras leveranstid kan variera utan att HeadCare.se kan påverka det.

Om ovan angivna leveranstider riskerar att överskridas avsevärt, t ex på grund av att en vara tar slut på lager, kommer HeadCare.se kundservice att kontakta Kunden och informera om detta. Kunden har då rätt att makulera köpet och få tillbaka pengarna utan några kostnader.

För närvarande riktar sig försäljningen av varor på HeadCare.se endast till Kunder i Sverige och HeadCare.se har ingen möjlighet att sända varor till adresser utanför Sverige.

För att vi ska kunna erbjuda dig Klarnas betalsätt behöver vi dela vissa av dina personuppgifter till Klarna, så som kontakt- och orderinformation, för att Klarna ska kunna bedöma om du kan erbjudas deras betalningsmetoder och för att skräddarsy betalsätten åt dig.

Mer information om Klarna kan du hitta här. Användningen av dessa uppgifter regleras i enlighet med gällande dataskyddslag och Klarnas dataskyddspolicy.

Vid skadad Produkt
Får du levererat ett skadat paket får man inte pengarna tillbaka utan man får en ny produkt skickad och vi står för fraktkostnaden. Det är viktigt att du anmäler skadan inom 24 timmar. Det är viktigt att skicka en bild på skadan till info@headcare.se, vi kommer då att skicka ett nytt paket med en retursedel för att sedan skicka tillbaka skadade paketet till oss. Retursedeln är ifylld med vår leveransadress det enda man behöver göra är att klistra den på paketet och lämna det till närmsta postombud.

Personuppgiftspolicy
Vi behandlar alla personuppgifter som Kunden lämnar i enlighet med Personuppgiftslagen (1998:204), PUL. HeadCare.se garanterar att inga uppgifter om dig säljs eller används till reklamutskick från tredje part, utan endast används internt av HeadCare.se. Kundens e-postadress används till orderbekräftelsen samt till övrig information om din beställning. Headcare.se förbehåller sig också rätten att i vissa fall göra reklamutskick till den e- postadress du har uppgett om du inte uttryckligen har angett att du inte vill ha reklam. Vill du göra ändring av uppgifterna eller bli borttagen ur registret ber vi dig kontakta HeadCare.se kundservice per e-post, info@headcare.se

Produktinformation
Den produktinformation som anges vid varje vara baseras på offentlig information från tillverkaren eller distributören. Informationen kan när som helst ändras av tillverkaren. Produktinformationen på HeadCare.se hålls så uppdaterad som möjligt men HeadCare.se kan inte på något sätt ansvara för att den är korrekt. Är Kunden på något sätt osäker på produktens innehåll e dyl, bör denne i första hand kontakta tillverkaren och i andra hand HeadCare.se kundservice. Dessa omdömen är subjektiva och det är inte säkert att Kunden kommer att tycka likadant. Omdömena kan inte användas som ett argument för att häva ett köp.

Frakt och outhämtade paket

Fraktfritt över 400kr.

Vid outhämtat paket eller vid ångerrätt förbehåller vi oss rätten att ta ut en avgift för våra utlägg. Denna kostnad är på 300kr.

Om du har någon fråga är du alltid välkommen att skriva eller e-posta dina frågor till oss på info@headcare.se eller under Kontakta oss